"DATA FOCUS IS EVERYONE'S RESPONSIBILITY"

ANALYTICS / DATA MUTATIE

Wanneer de bron veilig is gesteld, de BI-ers met hun werk de gebruikers niet meer in de weg zitten, kan de bron vertaald, geschoond en gemoduleerd worden. ’s-Hertogenbosch wordt in de volksmond op 7 verschillende manieren geschreven. Het is niet handig om op deze wijze te rapporteren. Het is dan i.v.m. de naamgeving handig om onderzoek te doen op postcode. En doet u internationaal zaken denk dan aan data uit bijvoorbeeld de USA: Netjes geleverd in Miles, Fahrenheit en Dollar, maar voor de mutatie niet te vergelijken als u Km's, Celsius en Euro's in de overzichten wilt.

Data opschonen

Offertes die zijn geannuleerd of gegevens van medewerkers die uit dienst zijn kunnen geschoond worden. Uiteindelijk wordt dan data gemanipuleerd tot een andere indeling die sneller te lezen is. Bij een rit-registratie kan de begin- en eind kilometerstand geregistreerd zijn, maar uiteindelijk wilt u weten hoeveel iemand gereden heeft. Bij elke rit is de gereden km stand gelijk aan de Eind-kmstand minus de Begin-kmstand. Door dit gelijk te berekenen en weg te schrijven, hoeft dit later in de rapportage niet per regel berekend te worden. De rapportage wordt dan sneller en overzichtelijker.

Waarom de data muteren?

Ook moet de hiërarchie in de dimensies worden opgebouwd. Wij weten wel dat Februari, na Januari komt, maar een database kan alleen alphabetisch sorteren en begrijpt niets van Maanden, Kwartalen of een Financieel Jaar.

Microsoft Analysis Services (SSAS)

De data wordt dus gemuteerd omdat de bron vervuild is, verkeerd gevuld of op de verkeerde manier aangeleverd. Daarnaast kunnen de gegevens wel kloppen, maar niet direct bruikbaar zijn of te veel tijd kosten om efficiënt te gebruiken. Daarnaast moeten we de kubus inrichten op een manier die voor ons logisch en herkenbaar is. De consultants van BIprofessional.nl hebben veel ervaring in het muteren en moduleren van grote hoeveelheid data, bij voorkeur werken wij met Microsoft Analysis Services (SSAS).

Neem contact op, bel bernard

Bent u op zoek naar gedegen Business intelligence voor uw bedrijf?
Bel Bernard dan nu via 015 - 30 100 50

U kunt ook direct met Bernard via de chat-module rechts onder in het scherm chatten.